Cart 0

Vill du veta mer

om oss

DSC03388-01.jpg

Jag tillverkar smycken både utifrån egen design och utifrån dina önskemål. Jag tar gärna emot gammalt guld för skapa något nytt och jag utför även reparationer.

ETT SMYCKE

Ett smycke är ett konstverk som ska återspegla vem du är eller vem du vill vara just idag. Alla ska kunna vara precis så fina, vackra, fräcka eller coola som de önskar vara och som guldsmed är det mitt mål att kunna hjälpa dig att bli det genom att skapa ditt egna drömsmycke.

 
 
 
Jag har både beställt smycken efter Antons förslag på design och fått min gammelmormors smycken renoverade och omgjorda med ett fantastiskt resultat. Jag kan verkligen rekommendera Fritzells Guldsmide.
— Emma Lennerås, Göteborg
 

TANKEN BAKOM SMYCKET

Smycken är ofta fyllda av minnen och känslor. Det är alltid spännande att få lov att ta del av de historier som smycken bär med sig och deras ägares minnen av dem. Den stora utmaningen i mitt jobb är att förstå och tolka vad våra kunder ser framför sig i sin fantasi. Att ”få ut” den bilden till dagsljuset och skapa ett smycke utifrån det är det absolut roligaste som finns. Vägen från fantasi till verklighet är för mig helt magisk.


ATT BLI GULDSMED

Valet att bli guldsmed var för mig tveklöst. Redan som tonåring kom jag för första gången i kontakt med guld och silver. Jag blev direkt mycket fascinerad av materialen, hur det fungerade när man bearbetade dem och hur man kunde göra så fantastiskt fina saker av, i mina ögon, en liten guldklimp. Den fascinationen bara växer med varje nytt smycke och varje ny teknik som jag lär mig på vägen.

Sommaren 2010 satte jag mig på ett tåg ner till Köpenhamn och började där min guldsmidesutbildning på Köpenhamns Tekniska Högskola. Där spenderade jag större delen av de nästkommande 3,5 åren och hösten 2013 avlade jag mitt gesällprov och fick då min yrkestitel, Guldsmed.

Numera är Stenungsund min hemstad, här har jag min verkstad med butik och gör smycken till människor såväl från Stenungsund som från andra delar av världen.

Hur ska ditt smycke se ut?